Sommaren är kort… och det mesta regnar bort. Förhoppningsvis kommer sommaren 2020 inte bli så dålig, men i dessa Covid-19-tider kommer resandet vara begränsat för många av oss och då kan det vara ett ypperligt tillfälle att göra förbättringar i sin bostad.

Att starta ett stort renoveringsprojekt i sommartider kanske inte alltid är så roligt, men fördelarna är många och inte att förakta. Det oönskade byggdammet är inte alltid så lockande att behöva städa upp, men om du anlitar en städfirma, som qleano.se/, så kan du lugnt luta dig tillbaka och bara njuta i solstolen.

Hört talas om vattenburen väggvärme?

Alla känner vi till golvvärme och dess fördelar, men ett annat alternativ är väggvärme som ger en möjlighet till uppvärmning av ett rum med ytor, till exempel väggar med frikylningsfunktion på sommaren. Fördelen med vattenburen väggvärme är att den kan kopplas till olika typer av miljövänliga alternativ som värmepump, solvärme och spillvärme vilket på längre sikt är ett mer ekonomiskt alternativ.

Det finns många fördelar med väggvärme

Om du har ett rum som är mer benäget att skapa fukt, kan det vara toppen att installera väggvärme. Det minskar risken för framtida fuktskador. En annan fördel med väggvärme är att man inte behöver riva upp ett befintligt golv, vilket innebär att man inte behöver oroa sig för takhöjd. Väggvärme är normalt sett billigare att installera än golvvärme och uträkningar visar att väggvärme drar mindre energi än t.ex. ett element. Inomhusmiljön blir normalt sett behagligare eftersom värmen fördelar sig enklare, anledningen är att den strömmar ut från en större yta.

Glöm inte bort att med en bra planering kommer du få ett lyckat slutresultat.