Vem älskar inte att slappna av i ett varmt bad efter en lång dag på jobbet? Om du saknar ett badkar i ditt badrum behöver det inte heller vara så svårt att installera ett, så länge vissa förutsättningar är uppfyllda.

Dessa förutsättningar gäller närmare bestämt placeringen av avloppet och rören. Sannolikt har man en dusch i sitt badrum där man istället vill placera badkaret, och så länge badkaret får plats och blandare och avloppet kan vara kvar på samma ställe, är det inga problem att själv ta bort duschen och sätta dit badkaret – man måste bara vara noga med att täta eventuella hål som blir kvar efter duschväggarna. Du hittar allt material du behöver för ett sådant byte på Byggmax.se.

Om man har otur passar dock badkaret inte in så som golvbrunnen eller rören är placerade i nuläget, vilket betyder att de måste flyttas. Detta är ett mer komplicerat arbete som kräver en professionell hand, och i denna situation bör man därför anlita en rörmokare för att installera badkaret. Det kan det dock vara värt, om man sedan kan fylla upp sitt nya badkar med hett vatten, sjunka ned så att bara huvudet sticker upp och låta all stress från dagen bokstavligen rinna av en. För vad är några tusenlappar i rörmokararvode mot ökad livskvalitet?