En större badrumsrenovering är ibland ett måste även om de flesta gör det innan det har gått för långt. Det är mycket som behöver vara i ordning för att få till grunden i ett badrum ordentligt.

Kostnaden för att renovera

En badrumsrenovering är en stor investering i en fastighet och kostnaden hamnar ofta på flera hundra tusen. Även om en hel del av arbetet görs på egen hand istället för att hantverkare ska anlitas kan kostnaden bli stor med materialinköpen. Grundarbetet ska göras och i vissa fall kan det även behöva dras nya avlopp. En bra början för att ha en bra grundstomme att stå på ekonomiskt kan vara att låna 300000 kronor. Räntorna är idag förmånliga och det är en bra investering i din fastighet. Med en bra summa i grunden går det att få ett slutresultat som blir väl gjort och utan att det har behövt dras in på något ekonomiskt.

Själva grundjobbet

Innan bygget påbörjas är det viktigt att se över vad som behöver göras när det kommer till grundjobbet. En miss i den fasen av bygget kan komma att bli väldigt kostsamt i ett senare skede. Det sista man behöver under en renovering är misstag som skett tidigare. Jobb kan behöva göras om eller så kan kvaliteten på jobbet i slutändan bli väldigt lågt. Fuktskador kommer att göra att ett badrum till stor del kan behöva göras om och kostnaden blir snabbt den dubbla även om en försäkring täcker mycket.

Det gäller att i god tid ta kontakt med seriösa hantverkare som vill göra bra jobb. Ett byggnadsprojekt tar tid och det gäller att boka tid för att få renoveringen färdigställd och inte försenas när den väl har påbörjats. Om hantverkarna kan vara med i det förberedande jobbet går det även att spara in pengar på att göra bra lösningar. De har även möjlighet att få rabatter hos deras leverantörer vilket leder till fler besparingar. Ta kontakt med flera hantverkare och begär in offerterpå vad det skulle kosta dig att anlita dem. Kom ihåg att det även är viktigt att jobbet blir bra gjort, inte bara billigt.

Kvalitet från början till slut

Tänk på helheten när det kommer till din renovering. Om du inte har kvalitet på allt från grundjobb till inredning kommer resultatet att bli sämre. Om du köper en toalettstol som håller lägre kvalitet för att den är billigare är risken stor att du kommer att få en toalettstol med problem och irritationsmoment. Vill du verkligen riskera att knappen fastnar? Det är sådana små detaljer som kan ta bort hela glädjen i det nyrenoverade badrummet. Tänk istället långsiktigt och våga satsa. I det långa loppet kommer det även att höja värdet på din bostad. Känslan när du ser badrummet i framtiden ska vara glädje och stolthet.