Inom byggbranschen gör man bäst i att samarbeta. Därför är det många byggfirmor som samarbetar med andra firmor inom branschen, dels för att kunna erbjuda kunder ett bättre utbud, men framförallt för att själva få tillgång till fler uppdrag. Att ha ett så brett samarbete som möjligt gynnar därför din egen byggfirma och dina samarbetspartners.

Takläggare + VVS-montör = sant

Det förekommer många och breda samarbeten inom byggbranschen. Många gånger samarbetar firmor som ofta är beroende av varandra och som har ett naturligt tätt samarbete i olika sammanhang, till exempel målare och snickare. Att samarbeta med olika byggfirmor har många fördelar för dig som enskild byggfirma. För det första kan du erbjuda dina kunder ett bredare och bättre utbud, vilket ger dig större möjlighet att få fler uppdrag. För det andra vet du vilka du arbetar med och tillsammans skapar ni ett tätare och mer effektivt samarbete som går fortare att utföra på plats hos kunden. Dessutom kommer du att få fler uppdrag via dina samarbetspartners. Men ju bredare samarbeten desto bättre. Som VVS-montör har du troligtvis redan samarbeten med plattsättare och elektriker, men varför inte utöka samarbetena till att även inkludera takläggare?

VVS-montörer och takläggare har kanske inte så mycket gemensamt alla gånger, men rätt vad det är så dyker det upp en kund som vill ha en värmefläkt i taket eller vill ha ett välventilerat tak som kräver specialkompetens. Man vet aldrig vilka önskemål kunderna har och vilka specifika lösningar som krävs för att möta kundernas önskemål. Ett samarbete skapar bara bättre möjligheter för alla parter att bli starkare och mer konkurrenskraftiga.

Om du har en VVS-firma i Stockholm kan du försöka hitta takläggare i Stockholm som du kan tänka dig att göra ett samarbete med. Ett eventuellt samarbete kommer ganska omgående leda till att ni får en mycket större kundkrets och att era verksamheter kommer kunna expandera. Kom ihåg att göra reklam för varandra genom att nämna varandras samarbeten på era respektive hemsidor.