VVS står för värme, ventilation och sanitet. En bra och allsidig VVS firma arbetar med alla de här sakerna i större eller mindre omfattning. Det kan till exempel vara så att ett företag inte är auktoriserat att serva vissa typer av anläggningar, men de kan trots allt titta på dem om ett akut fel uppstår. Men när det gäller VVS arbeten finns det en hel del saker att tänka på.

Välj en pålitlig VVS montör

Det är viktigt att du känner dig trygg med den VVS firma du väljer. Genom att be om en offertförfrågan genom Built får du alltid svar från pålitliga och kunniga firmor. Det skadar förstås inte om du ber om extra referenser kring företaget du vill anlita.

Det finns fall då företag stämts på grund av att de glömt att stänga av huvudkranar eller på grund av att de slarvat på annat sätt. Det vill du gärna undvika att behöva gå igenom.

Göra VVS arbeten på egen hand

Att dra rör och hålla på med vatten på egen hand kan vara lite riskabelt. Det är lätt hänt att något blir fel och det i sin tur kan leda till att vatten hamnar på ställen där det inte ska vara med vattenskador och mögel som resultat. Om du upptäcker skadan snabbt kan det räcka med att ställa in en avfuktare i utrymmet när det värsta vattnet sugits upp med handdukar eller trasor. Har du däremot inte upptäckt skadan kan mögel finnas och det behöver tas bort. På hårda ytor kan man i regel tvätta bort möglet men gäller det träytor behöver de kasseras.

Vad kostar VVS arbeten?

VVS arbeten kan kosta olika mycket beroende på vad som ska göras. Lättare arbeten som tar kort tid kostar i regel mindre än en hel renovering av rör eller ventilation i ett hus.